Uncategorized

Husk at efteruddanne dig

Skal man endelig lytte til vores politikere, så er et af de budskaber, der nok er værd at lytte til, det, der handler om at uddanne sig. Gang på gang får vi at vide, at det er vigtigt at sørge for at få en uddannelse – enten at gå den boglige vej og søge gymnasiet og måske gå videre på en længerevarende uddannelse derefter, eller søge mod håndværkeruddannelserne, hvor uddannelsen ikke alene indebærer praktisk elevuddannelse ude hos en mester, men også rummer talrige skoleophold i løbet af uddannelsesperioden.

Men også efter at man er færdig med sin grunduddannelse er det vigtigt at holde sit fag vedlige. Ikke bare med praktiske færdigheder, men også med ny, teoretisk viden.

Er man for eksempel VVS’er, er man i et fag, hvor der konstant sker en udvikling: Udstyr bliver mere energibesparende, der kommer nye materialer, og regulativerne for byggeriet ændres løbende, så der er et stort behov for at supplere den uddannelse, man engang tog, med ny teoretisk viden. Det samme gælder alle andre håndværksfag, hvor man skal gøre en indsats for at følge udviklingen i byggeriet, så man hele tiden kan tilbyde kunderne det bedste.

Indret bilen til uddannelse

Som håndværker kører du ofte rundt i en arbejdsbil, indrettet som rullende værksted. Når du får indrettet bilen hos Work System kan du få opfyldt alle ønsker til indretning af din rullende arbejdsplads. Og hvorfor ikke tænke efteruddannelse ind her. Måske er det en idé at få indrettet et mobilt kontor, så du kan bruge pauser og ophold til at følge et online kursus eller lignende.

Uddannelse er for livet, plejer man at sige, og det gælder i særdeleshed også for en håndværker, der skal holde sig fit for fight i en konkurrencepræget branche.

Hvilken vej skal man gå?

Som ungt menneske kan man ofte være i tvivl om, hvilken uddannelsesvej man skal gå, men heldigvis er der mange muligheder for at skifte spor undervejs. Ikke bare ved hjælp af efteruddannelse, men også ved for eksempel at bygge oven på en håndværkeruddannelse. Gennem tiden er der mange tømrere, der er gået videre og har efteruddannet sig til bygningskonstruktører eller er søgt ind på arkitektskolen, og mange murere, elektrikere og VVS-uddannede er gået videre og har uddannet sig til ingeniører.

Vi har i Danmark en stolt tradition for at kunne gå videre i uddannelsessystemet, efter at vi har taget en grunduddannelse af en art, og en af årsagerne til, at vi er på internationalt højt niveau inden for forskellige ingeniørretninger er netop, at mange af vores bedste ingeniører har en baggrund inden for de praktiske fag også. Deres løsninger har afsæt i praksis, og folk har respekt for folk, som taler ud fra en faglig erfaringsbase.

Det er derfor ikke altid så vigtigt, at man på forhånd har en klar plan for, hvilken vej man vil gå med hensyn til uddannelse og karriere. Vi har et system, hvor man kan starte et sted og så arbejde sig videre i takt med, at ens evner og interesser udvikler sig.