Forberedelse

Undervisning

Undervisningen på en højskole er nok lidt anderledes, end man tidligere har været vant til. Fritid og undervisning smelter sammen, og man bliver udfordret på helt nye måder. Man vil udforske nye sider af sig selv og blive udviklet som menneske.

Højskolen fokuserer i din tid på at gøre det bedste for dig, og det svarer lidt til at tage et ophold i spa på et hotel langt væk fra alt man kender. Man oplever en ny form for Selvtillid blive bygget op, og man stoler i sidste ende mere på sig selv.

Når man er i gang med et højskoleophold får man mulighed for at fokusere rigtig meget på specifikke uddannelser, og det er oftest disse højskoler, som også hjælper mennesker igennem, når der er tale om meget få uddannelsespladser inden for det pågældende område. Mange uddannelser og jobs kigger på, hvilke kvalifikationer, man har tilegnet sig, inden man søger.

Der er skoler som specialiserer sig i ting som musik, design, motion og kampsport. På samtlige højskoler i Danmark bliver der også fokuseret på det kulturelle, og dette er der fokus på sammen med de andre elever og lærere.