Uddannelser i Danmark

Struktur

Når man har besluttet sig selv, at man gerne vil i gang med en EUD, findes der mere end 100 forskellige uddannelser i Danmark, hvor man kan påbegynde sin uddannelse.

Når man samtidig vælger denne form for skole og praktikplads, bliver man allerede fra start inkluderet i et arbejdsmiljø. Man lærer om rutinen på en arbejdsplads i stedet for at læse om teorierne i en bog. Man lærer at håndtere stress, man får de faglige evner og viden om, at det kræver at yde sin del på en arbejdsplads. Det kan både være godt og skidt. Man kan selvfølgelig være uheldig at komme på en arbejdsplads, hvor man simpelthen ikke kan med de andre ansatte ( Selvfølgelig kan dette dog være en fordel, fordi man i sin skoleperiode så kan fokusere på at finde en anden arbejdsplads hvor man evt. vil i praktik næste gang). Samtidig lærer man også at socialisere med menneskerne på arbejdspladsen på en anden måde, end man ville få lov til med de andre medstuderende på skolebænken.

Egen alder

Indholdet af uddannelsen afhænger i lige så høj grad af, hvor i livet man er, inden man beslutter sig for at påbegynde en EUD. Har man før læst til ingeniør, og ved alt hvad der er om matematikken på højere niveau, kan man selvfølgelig få merit for fag, som ellers ville inkludere dette. Man er heller ikke nødvendigvis på samme alder med andre ,som kommer direkte fra folkeskolen, og som altid har vidst at de gerne ville have en EUD. Dette er ikke nogen dårlig ting, når man havner i et fungerende arbejdsmiljø allerede fra start. Her er det ofte et plus i bogen hvis man er ældre og har allerede har forståelsen for en god arbejdsmoral fra tidligere arbejdspladser.