Forberedelse

Studieture

Folk, som før har været på efterskole eller har taget andre former for uddannelser, har måske prøvet at være på studietur. Det betyder ikke nødvendigvis, at det er den samme form for studietur, man igen skal til at bevæge sig ud på. På en højskole vil der som oftest være en fælles interesse for det emne som i tager på studietur for at opleve eller studere, og altså ikke bare noget som er bestemt af et flertal i klasseværelset.

På de fleste højskoler med længerevarende forløb, er der selvfølgelig også tale om et studietursforløb. Det betyder, at man sammen med sine medstuderende kommer til udlandet for at fokusere på noget, som er rettet til den form for uddannelse man har på sigtekornet. Tager man f.eks. på højskoleophold og har computerspil og e-sport på hjernen, kan man være heldig at komme til et andet land og opleve Blizzcon, som er et af de største arrangementer inden for e-sport.

Hvis man er mere til de varme lande, sprog og andre kulturelle emner, findes der også højskoler som tager studieture til lande som USA og Argentina. Listen over emner er lang, så der er masser af muligheder for store oplevelser i enhver boldgade.