Gymnasiale uddannelser

Hvordan er HF

Der er mange steder, man kan vælge at påbegynde sin uddannelse som HF studerende.

Man kan vælge at indlede sin HF på et HF-center, eller en VUC i nærheden. Det øger muligheden for ikke at skulle rejse Danmark tyndt for at finde det helt rigtige gymnasie.

På de fleste af disse centre og VUC’er har man desuden muligheder for at skræddersy en 1-årig HF-pakke, som er målrettet efter ens valg og ønsker. Her kan man også få lov delvist at tage sin uddannelse igennem fjernundervisning.

Der findes også andre former for studier som hedder EUX, IB, HTX og HHX.

En HHX er betegnelsen for en Højere Handelseksamen. HHX henvender sig til dem, som ønsker en kombination af eksempelvis it og fag som i øvrigt handler om økonomi og juridiske forhold.

En IB står for International Baccalaureate. Det er en 2-årig uddannelse med et internationalt fokus. Her snakker man under uddannelsen engelsk, ligesom undervisningen foregår på engelsk. Der er også i nogle tilfælde mulighed for at tage en IB på enten fransk eller tysk, men disser alternativer tager dog tre år.

En HTX står for en Højere Teknisk Eksamen. Den er for de IT og kommunikationsinteresserede. Her får man lov at kombinere disse fag med de mere almene fag.

Fjernstudie

Hvis man er fanget i Aarhus og ens drømmestudie måske ligger i København, og man desværre ikke har mulighed for at flytte, ville dette selvfølgelig være ærgerligt, hvis det skulle koste muligheden for at studere. Heldigvis findes der noget som hedder fjernundervisning. En

Fjernundervisning giver mulighed for at studere hvor og hvornår det passer bedst ind i ens egen tidsramme. Der kan være mange grunde til, at man ikke har tid til at møde op på et studie som hvis man eventuelt er ramt af sygdom og ved, at man er tilbøjelig til ofte at være syg i lange perioder og derfor føler, at det vil gå ud over ens tilgang til studiet. Eller hvis man har fået et barn, og ved at man ikke ville kunne afsætte barnet i længere tid ad gangen for at kunne være stabil i forhold til mødetider. Der findes i virkeligheden rigtig mange grunde til at man ikke kan studere i faste tidsrammer.

Med den teknologi, vi nu engang har adgang til, er det derfor muligt at tage en uddannelse uden nogensinde at forlade sit hjem. Man får stadig lov til at snakke med en lærer inden for de enkelte fag, og det eneste uddannelsen kræver er sådan set, at man har en computer og forbindelse til internettet.