Uncategorized

Relevante uddannelser i forhold til skønhedskirurgi

Er du interesseret i skønhedskirurgi, og kunne du godt tænke dig at arbejde med det professionelt i fremtiden? Så er det først og fremmest relevant at se nærmere på hvilke uddannelser der kvalificerer dig til en stilling i branchen. Når vi taler om kirurgi, så taler vi samtidig om en branche inden for medicin og sundhed. Det er med andre ord en seriøs branche vi har med at gøre, og du skal derfor indstille dig på adskillige års uddannelse på højeste niveau før du kan komme i betragtning til at arbejde i branchen. Lad os se nærmere på det her.

Få foretaget din skønhedsoperation hos Motiva

En af de største danske skønhedsklinikker er Motiva, og her har det højt uddannede personale primært fokus på brystoptimering. Er din interesse for skønhedsoperationer opstået på baggrund af din interesse for selv at få foretaget en operation? Så kunne det meget vel ske her. Det er nemlig en af de mest veletablerede klinikker i Danmark.

Måske kunne du også komme til selv at arbejde her i fremtiden. Men hvordan kommer du egentlig i gang med et liv som kosmetisk kirurg?

Kræver en autoriseret sundhedsuddannelse

I Danmark er der strikse regler der skal overholdes når man arbejder i sundhedssektoren. Det samme gør sig derfor naturligvis gældende, når man skal arbejde som kosmetisk kirurg. Først og fremmest skal man være i besiddelse af en autoriseret sundhedsuddannelse. Det vil i praksis sige en uddannelse som læge fra et universitet.

Siden 2007 har det endvidere været et krav i Danmark, at man skal lade sig registrere hos Sundhedsstyrelsen som “kosmetisk behandler”. Det er først når man gør det, at man kan få lov at tilbyde kosmetisk kirurgi for sine kunder.

Langt de fleste kosmetiske indgreb foretages i privat regi

Er du klar til at påbegynde din uddannelse til kosmetisk kirurg? Så er det fornuftigt allerede nu at begynde at spekulere over hvor du vil arbejde henne efter uddannelsen. I den forbindelse skal du være opmærksom på, at langt de fleste kosmetiske indgreb i Danmark foretages i privat regi. Med andre ord, på private klinikker rundt omkring i landet. Måske kan det inspirere dig til selv at åbne en klinik? I første omgang er det dog en god idé at komme i praktik hos en etableret praksis. Her kan du suge information til dig, og du kan dermed blive stærk inden for dit fag.

Der foretages i øvrigt også visse kosmetiske indgreb i offentlig regi i Danmark. Det sker når de kan foretages med en såkaldt “medicinsk begrundelse”, altså hvor det rent sundhedsmæssigt giver mening at få indgrebet foretaget. Du kan derfor godt komme til at arbejde i offentlig regi også, såfremt det er det du brænder for, men vær allerede nu opmærksom på, at branchen primært domineres af private aktører.