Uncategorized

Guide: Sådan klæder du dig optimalt som studerende

Vil du have succes, så skal du tage en uddannelse. Sådan har mantraet lydt i årevis, og langt hen ad vejen er der noget om snakken. For skal man i betragtning til de mest attraktive jobs, så kræves der et eksamensbevis fra et af landets universiteter. Men hvordan får du egentlig lettest succes som studerende, og er påklædning overhovedet vigtigt når du tropper op til samtale om det perfekte studiejob? Læs med her og bliv klogere.

Din påklædning betyder en del

Som ung og studerende er det ikke altid man endnu har gjort sig sine erfaringer om det, men det er en endegyldig sandhed, at erhvervslivet er formelt og traditionelt orienteret. Derfor forventes det af ansøgere, at de tropper op til samtaler i et passende outfit. Skal du også til jobsamtale snart? Og er det hos en af de mest attraktive arbejdspladser? Så kan du lige så godt gøre dig klar ved at få gennemgået dit klædeskab. Du får nemlig brug for dit stiveste puds. Som mand indbefatter det et par stilfulde bukser samt en skjorte, og på de mest formelle arbejdspladser endda et jakkesæt. For kvindernes vedkommende forventes der oftest kjole eller skjorte.

Husk i øvrigt også at have et par passende business-sko klar. Og ikke nok med det, så skal de faktisk også pudses. Ja, det kan godt virke lidt overvældende det hele, men har du endelig scoret en jobsamtale hos en stor virksomhed som Mærsk, Danske Bank eller Tryg, så er det bare om at gribe chancen og gøre det der skal til for at få succes og komme i betragtning til stillingen.

Hold arbejde og privatliv adskilt

En vigtig ting at mestre i vor moderne og til tider stressede verden, er evnen til at koble fra når du ikke er på arbejde. I det hele taget bør du allerede nu begynde dig at øve på at holde arbejde og privatliv adskilt. Ja altså, med mindre du gerne vil gå ned med stress.

Stress har for længst udviklet sig til en livsstilssygdom, og oftest rammer det dem som ikke evner at lægge arbejdet fra sig. En god måde at adskille privatliv og arbejde på, er ved helt bogstaveligt at hoppe i noget mere afslappet tøj efter arbejde. Indstil dig derfor på, at en del af dine jakkesæt og skjorter i tøjskabet udelukkende er beregnet til din professionelle karriere, og altså ikke privatlivet.

Benyt dit studiejob som adgangsbillet til dit kommende fuldtidsjob

Erfaringsmæssigt formår mange af de kandidater fra de danske universiteter, som har haft studiejob i løbet af studietiden, at hoppe direkte ud i et fuldtidsjob efter endt eksamen. Forsøg for så vidt muligt derfor også at score et godt studiejob. Det kræver først og fremmest, at du får skrevet en virkelig god ansøgning, samt at du får netværket med de rette mennesker. Samtidig kræver det, at du ikke overlader noget som helst til tilfældighederne, så snart du kaldes til jobsamtale. Herunder er det som nævnt vigtigt, at du får klædt dig formelt og ordentligt på til din samtale.