Gymnasiale uddannelser

Hvad er vigtigt

Inden man siger ja tak til et fjernstudie, er det afgørende, at man kan genkende visse værdier i sin arbejdsmoral.

Er man god til at arbejde selv og kan man strukturere sin tid sådan, at man også får tid til at lave opgaver, og det hele ikke går op i hat og briller? Det kræver et stort ansvar, når man har friheden til selv at vælge, hvornår man studerer.

Man skal selvfølgelig også være vant til at bruge en computer og have bare lidt kendskab til teknologien, der følger med. Har man ikke forstand på, hvordan man kan gå ind og finde ens lektier og afleveringer bliver det selvfølgelig svært for en lærer at finde ud af, om man følger tilstrækkeligt med i undervisningen.

Og så skal man være god til at sætte mål for sig selv og tage ansvar for egen læring.

Den primære kontakt, man har igennem et fjernstudie, vil foregå online, så det er via platforme som Skype og mail, at man kommunikerer med sin lærer eller medstuderende om opgaver og andre studierelevante emner.

Man kan ikke understrege nok. hvor vigtigt det er at strukturere sine studier når man studerer via fjernundervisning. Hver gang man sætter sig til at studere, skal man forestille sig, at man er i et klasseværelse, og at der bliver stillet lige så store krav til en, som hvis man var fysisk til stede.

Hvordan

Man kan let forestille sig, at det er det samme som at arbejde som freelancer inden for diverse jobs. Man får en deadline man skal overholde, og det er op til en selv at sørge for at de stillede opgaver bliver afleveret til tiden. Man har under uddannelsen samme muligheder som andre studerende, og der vil blive givet adgang til ting som forelæsninger via nettet, og andre former for vejledninger til ens uddannelse.

Løn

Mange mennesker spørger her sig selv, om det overhovedet er muligt at få SU under en uddannelse som dette, og det kan man godt. Der er dog de enkelte områder som man er nødt til at blive godkendt. Nogle af disse områder kunne være at man ikke modtager nogen form for støtte fra andre offentlige institutioner, eller at man selvfølgelig under sin studie tid er aktivt studerende og følger den givende plan for studiet.