Forberedelse

En privat uddannelse

Der findes også en uddannelsesvej, som man ikke så ofte hører andre folk snakke om: Den private vej.

Her betaler man selv for undervisningen, og det er kun SU-berettiget på de uddannelser, som er godkendt af staten.

Inden for den private uddannelsesvej, er der også mulighed for at tilrettelægge sin uddannelse, så den passer til ens behov. Varigheden af uddannelsen kan svinge fra måneder til år.

Hvis man gerne vil have SU på disse private uddannelser, kræver det desuden også, at uddannelsen er mindst tre måneder lang. Man skal samtidig ikke få løn fra uddannelsesstedet, og der må kun indgå 20 procents praktik.

Hvad kan jeg så blive til

Inden for de private uddannelser ser man på en mere direkte vej ind på arbejdsmarkedet. Det kunne eksempelvis være fitness, hvor man betaler for at blive en fitnessinstruktør med en titel som personlig træner.

Her får man efterfølgende mulighed for at blive ansat i en virksomhed, som gerne vil tilbyde deres medlemmer muligheden for at få personlige trænings-sessioner med dig under bedre forhold, end de måske har mulighed for selv at tilbyde. De ved måske heller ikke helt, hvad den bedste træningsrutine er, eller hvordan diverse øvelser skal udføres korrekt. Her hjælper du dem som uddannet træner. Og mennesker stoler på, at det du siger er ret og lov inden for fitness. Man vil som personlig træner også have mulighed for at starte sin egen virksomhed. Her må du gerne undervise folk i det private og tage penge for det. Der findes mange eksempler på mennesker, som udelukkende lever af at undervise andre i en sund livsstil. De varetager her andre folks problemer og sørger for at de udfører øvelserne rigtigt og kommer på sporet af en sundere livsstil.

Fitness og sundhed er blot et eksempel på de mange private uddannelser, der findes på markedet.